Gebruik jij vaak allerlei crèmes en shampoos om ervoor te zorgen dat je haar goed te kammen is? Heb jij ook veel last van gespleten haarpuntjes? De middeltjes die je hiervoor aanschaft zullen in veel gevallen niet werken en kosten ook nog eens erg veel geld. Je kunt simpelweg maar niet door je haar kammen of borstelen. Het is daarom tijd om eens goed te bekijken of je je routine wel goed uitvoert, want bij veel gevallen gaat er iets goed mis.

Niemand houdt van onverzorgd haar. Toch zullen veel mannen en vrouwen hier last van hebben zonder dat ze dit door hebben. Waarschijnlijk doe je iets fout in je haar-routine. Als je je haar kamt als het nat is, is dat je fout. Als je namelijk je haar kamt of borstelt terwijl het nat is, zul je gespleten haarpunten krijgen. Wanneer je haar nog vochtig is, wordt het nog niet beschermd door natuurlijke oliën. Als je haar droog is, wordt het wel beschermd. Wacht daarom even met het kammen van je haar totdat je haar goed gedroogd is.

Wat te doen met haast?

Als je haast hebt, is het verstandig om je haar eerst een beetje droog te deppen met een handdoek. Doe hierna wat leave-in conditioner in je haar. Als dit is ingetrokken, kun je je haar kammen.